logo fytobooster

FytoBooster Kennismakingspakket resultaten

Diverse groenten

Hier ziet u een kleine daktuin van een van onze klanten. Op het dak van zijn schuur heeft hij een aantal planten neergezet om zijn eigen biologische groenten te kweken. Alle planten zijn gekweekt in een bodem van Fytocell vermengd met potgrond en hebben Organische Plantenvoeding en Organische Weerstandverhoger toegediend gekregen. Zoals u op de foto’s kunt zien was het resultaat uitstekend. De klant gaf aan dat de planten zeer goed groeiden en dat de groenten heerlijk van smaak waren.

aanvang daktuin
Het begin van de daktuin. In de potten ziet u het mengsel van Fytocell en potgrond terug.
boerenkoolplant
De boerenkool doet het uitstekend
rode pepers aan plant
Ook de rode pepers groeien goed
oogst diverse groenten
Een groot deel van de oogst
rode pepers oogst
De geoogste rode pepers
rode bieten oogst
Geoogste rode bieten

Diverse pepers

De klant die deze pepers heeft gekweekt, begon hieraan als geheel onervaren. Omdat ze graag biologische groenten wilde eten, maar de supermarkt hiervoor te duur was, besloot ze met behulp van onze producten (Fytocell Substraat, Organische Plantenvoeding en Organische Weerstandverhoger) toch zelf aan de slag te gaan. Al gauw werd ze hierin zeer succesvol. Zo kweekt ze thuis onder andere haar eigen tomaten, verschillende soorten pepers en diverse sierplanten. Ze gaf aan dat haar planten uitstekend groeien en de groenten veel lekkerder van smaak zijn dan die uit de supermarkt. Daarnaast vertelde ze ons veel plezier te hebben gekregen in het kweken en tuinieren!

eerste groene peper
De eerste groene peper is ontstaan
hete groene pepers aan plant
De pepers groeien goed door
habanero pepers aan plant
Nog meer pepers zijn onderweg
hete groene pepers oogst
Geoogste groene pepers
groene pepers oogst
Nog meer geoogste groene pepers
diverse pepers oogst
Diverse geoogste pepers

AH moestuintje: zonnebloemen

Een enthousiaste klant van ons heeft hier als experiment twee verschillende behandelingen van zijn Albert Heijn moestuintje zonnebloemen met elkaar vergeleken. Op de eerste foto ziet u het resultaat van de gebruikelijke kweekmethode. De planten zijn grootgebracht in potgrond en hebben de benodigde hoeveelheid water toegediend gekregen. Op de tweede en derde foto ziet u het resultaat van onze kweekmethode. Deze plant is grootgebracht in een mengsel van Fytocell® en tuinaarde, en heeft Organische Plantenvoeding (en water) toegediend gekregen. De gebruikelijke methode leverde relatief normaal ogende zonnebloemen op. Onze methode daarentegen leverde een veel gezondere en stevigere zonnebloem met een stralend bloemhoofd op. Een verschil dat u duidelijk terugziet!

normale ah moestuintje zonnebloem
Zonnebloemen behandeld met de gebruikelijke methode
fytobooster ah moestuintje zonnebloem
Zonnebloem behandeld met FytoBooster Kennismakingspakket
stralend bloemhoofd fytobooster ah moestuintje zonnebloem
Stralend bloemhoofd van zonnebloem behandeld met FytoBooster Kennismakingspakket

Stoksnijbonen

In dit experiment hebben we gekeken naar de ontwikkeling van de stoksnijbonenplant in verschillende omstandigheden. We hebben dezelfde soort zaadjes aan de ene kant geplant in traditionele kokospluggen en aan de andere kant in onze Fytocell Plugs. In de kokospluggen hebben we zes zaadjes geplaatst en in de Fytocell Plugs twaalf. De zaadjes kunt u op de foto’s terugzien in de achterste twee rijen van de kweekbak.

De Fytocell Plugs hebben we, zoals voorgeschreven, geprepareerd in onze Organische Weerstandverhoger. Daarnaast hebben we de zaadjes in de Fytocell Plugs, naast de benodigde hoeveelheid water, een maal per week onze Organische Plantenvoeding toegediend. De kokospluggen hebben we, zoals voorgeschreven, geprepareerd in water. Daarnaast hebben we de zaadjes in de kokospluggen de benodigde hoeveelheid water toegediend.

De zaadjes die zijn uitgekomen in de Fytocell Plugs hebben we vervolgens overgezet naar een ondergrond van potgrond vermengd met Fytocell Vlokken. De zaadjes die zijn uitgekomen in de kokospluggen hebben we vervolgens overgezet naar een ondergrond van potgrond.

De resultaten: Van de zes zaadjes in de kokosplugs zijn er slechts twee uitgekomen (1/3e). Van de twaalf zaadjes in de Fytocell Plugs zijn er acht uitgekomen (2/3e). Daarnaast kwamen de zaadjes in de Fytocell Plugs veel sneller uit en groeiden ze vervolgens ook veel sneller door in de potgrond met Fytocell Vlokken. Op de foto’s kunt u het verschil duidelijk terugzien.

kweekbak experiment 1/3
De aanvang van het experiment (1-2-2018): Op de achterste twee rijen: links zes zaadjes in kokospluggen, midden en rechts 12 zaadjes in Fytocell Plugs.
kweekbak experiment 2/3
Negen dagen later (10-2-2018): De zaadjes in de Fytocell Plugs komen goed door en groeien stukken sneller dan de zaadjes in de kokospluggen.
kweekbak experiment 3/3
Twintig dagen later (21-2-2018): Links de plantjes uit de kokospluggen overgezet in potgrond, rechts de planten uit de Fytocell Plugs overgezet in potgrond met Fytocell Vlokken.